Leo Kanner i altres autors

423px-Leo-Kanner

Leo Kanner (Klekotiv 13 juny 1896 – Sykesville, Maryland 3 abril 1981) va ser un psiquiatra austríac d’origen jueu conegut per la seva descripció del autisme.

En temps de la Primera Guerra Mundial estudià a la Universitat Berlín. Poc  després emigrà a EE.UU. i va fer feina a l’Hospital Estatal de Yakton County. En 1930  ve posar en marxa el servei de Psiquiatria Infantil de l’Hospital Johns Hopkins de Baltimore.

Kanner va ser conegut pel seu llibre Child Psychiatry (Psiquiatria infantil), un dels primers textos psiquiàtrics especialitzats en les problemàtiques de la infància.  Però sobretot per Autistic Disturbances of Affective Contact (1943) que va ser considerat  una de les bases en què es funden els moderns estudis de l’autisme. D’aquest darrer llibre, que ja fa 70 anys de la seva publicació, hem destacar que va ser la primera vegada que es va definir el Trastorn de l’Espectre de l’Autisme, ja que fins a aquesta data s’havia entès com esquizofrènia o psicosi infantil. Però en Leo Kanner no va ser l’únic que feia el seus estudis sobre autisme en aquells moments. Hans Asperger en 1944 feia la mateixa tasca i va definir el que ara coneixem per síndrome d’Asperger.

Abans de Leo Kanner i Hans Asperger hi va haver altres autors que també hem de tenir en compte pels seus estudis:

  • Jean Marc Gaspard Itard (1801), que mitjançant el treball amb el nin  salvatge d’Avairon va definir una sèrie de conductes típiques de l’autisme.
  • Paul Eugen Bleuler (1912), va encunyar la paraula autisme (del grec auto-, de autós, ‘propi, un mateix’), quan treballava en la definició dels símptomes de l’esquizofrènia i que va ser publicat en un tom de l’American Journal of Insanity.

Font: http://autismodiario.org/2013/04/17/leo-kanner-y-el-autismo-70-anos-despues/

http://es.wikipedia.org/wiki/Leo_Kanner

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en AUTORS PRINCIPALS i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s